Sony heeft op de Games Developers Conference Europe een aantal details vrijgegeven over de Playstation 3, waaronder informatie over de ondersteuning voor muis en toetsenbord.

De PS3 zal maximaal zeven Bluetooth 2.0 controllers ondersteunen en verder zullen er zes USB poorten aanwezig zijn. De software van de PS3 ondersteunt ook het gebruik van een muis en een toetsenbord, waardoor spellen als Unreal Tournament 2007 niet meer gespeeld hoeven worden met een controller.
Het is echter niet de verwachting dat features van e PS2 , zoals auto-aiming helemaal zullen verdwijnen, aangezien de spellen ook speelbaar moeten zijn met een controller.

Overigens zijn er zowel voor de XBOX als de PS2 momenteel hardwarematige oplossingen om een keyboard en muis op de consoles aan te sluiten, maar bij de PS3 kunnen de apparaten dus direct op de USB poort worden aangesloten.
Verder maakte Sony bekend dat de PlayStation Portable als een soort afstandsbediening voor de PS3 gebruikt kan worden. Het is niet mogelijk om de PSP als controller te gebruiken, maar muziek en video’s op de PSP kunnen wel via de PS3 worden afgespeeld.

Sony gaf daarnaast nog een aantal details vrij over de zogenaamde Developer Kits, waarmee ontwikkelaars een game voor de PS3 kunnen ontwikkelen. Overigens kan niet iedereen zomaar een game gaan ontwikkelen voor de PS3. Sony meldde ook dat potentiële ontwikkelaars een intensieve screening moeten doorlopen, waarin gekeken wordt of de te ontwikkelen game wel goed genoeg is voor de PS3.
De developer kit kost overigens 25.000 euro en Sony geeft geen kwantumkortingen.

Het is niet verwonderlijk dat Sony goed uitzoekt wie dergelijke kits wel en niet mag kopen, aangezien een dergelijke kit voorzien is van allerhande documenten waarin diverse hardwaredetails van de PS3 belicht worden. Europese ontwikkelaars moeten er snel bij zijn, want er zullen voor Europa in eerste instantie minder dan 100 developer kits beschikbaar zijn. Sony heeft echter al aangekondigd dat het dit aantal tegen het einde van het jaar heeft vertienvoudigd.

Lees meer