1 min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwste en kleinste iPod, de Nano, blijkt problemen met het scherm te hebben. Het kleurenbeeldscherm van de mp3-speler zou extreem snel krassen krijgen en in sommige gevallen al na enkele uren helemaal kapot zijn.

Zo zijn er veel topics over het probleem tevinden op het Appleforum. "Een paar krassen maakt me niet zoveel uit, maar plaatjes zijn niet eens meer goed zichtbaar!", zo schrijft een iPod Nano bezitter. "Ik had niets anders in mijn zak zitten, toch lijkt het scherm met schuurpapier bewerkt!". Nano bezitter Matthew Peterso heeft een speciale site opgericht, flawedmusicplayer.com. Ook zijn scherm begaf het al na enkele dagen.

De klachten zijn door Apple bevestigd maar ziet geen reden tot paniek, omdat slechts om een klein gedeelte van de verkochte Nano’s met die probleem te kampen hebben. Topman Phil Schiller laat weten dat de iPod Nano gebruikers die een probleem hebben met de mp3-speler, contact op kunnen nemen met Apple. In geval van schermschade bij normaal gebruik, zal deze kosteloos worden vervangen.

Dat de iPod Nano een grotere krasgevoeligheid heeft, word door Apple van de hand gewezen. Volgens Schiller wordt de mp3-speler van hetzelfde hoogwaardige plastic gemaakt als de vierdegeneratie iPods. Er zijn geen klachten over krasgevoeligheid bekend bij die spelers.