2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft een grote update uitgebracht voor haar Windows Media Center besturingssysteem. De update is tevens bedoeld om het besturingssysteem klaar te stomen voor de release van de XBOX 360.

Met de update, die als titel "Windows XP Media Center Edition Rollup Update Version 2" heeft, worden maar liefst 500 bugs verholpen. De bugs waren voor de gebruiker niet echt zichtbaar, maar volgens Microsoft moet alles nu een stuk stabieler werken.
Met de XBOX 360 op komst kan er met er nu ook high-definition (HD) video over een thuisnetwerk verstuurd worden naar de console.

Verder kan een Media Center PC nu twee ATSC televisiekaarten tegelijkertijd aansturen en kunnen er tot maximaal vier TV programma’s tegelijkertijd worden opgenomen. Ook kan er zoals gezegd HD en SD televisie gestreamd worden naar een Media Center Extender of de XBOX 360. Daarnaast is er nu ondersteuning voor DVD wisselaars met een capaciteit van maximaal 200 DVD’s en een geavanceerde Away Mode.

Er is echter ook een nadeel aan de nieuwe update. Zo is het alleen mogelijk om HD programma’s via de ether te ontvangen en niet de HD programma’s die via de kabel en set-top boxen binnenkomen. Bij deze laatste is er alleen standard-definition video mogelijk.
Echter, de HD programma’s die over de ether worden ontvangen kunnen niet als zodanig worden gebrand op een DVD. De software zal de kwaliteit dan omzetten naar SD.

De update voor Media Center is te downloaden vanaf de website van Microsoft, mits er gebruik gemaakt wordt van Internet Explorer.