2min Devices

Dell lost problemen Optiplex GX270 en GX280 op

Dell heeft aangekondigd dat een aantal pc’s uit de Optiplex lijn, de GX270 en de GX280, problemen hebben met een aantal condensators. Dit kan leiden tot performance verlies, en in het ergste geval tot het niet meer opstarten van de pc.

De gisteren gemelde omzetdaling zou direct gerelateerd aan deze mankementen. Het probleem zou volgens een Dell woordvoerder bij de condensators liggen. Deze zouden niet presteren naar Dell’s maatstaven.

Dell lost problemen Optiplex GX270 en GX280 op"Na een tijdje kunnen de condensators in sommige gevallen uitzetten, hiermee ervoor zorgende dat het systeem niet meer op zou starten", aldus Dell woordvoerder Jess Blackburn. Hij benadrukte dat er geen risico op dataverlies is. Dit is dan ook de reden dat Dell niet overgaat op een grote actie om pc’s terug te roepen. Wel is het bedrijf gestopt met het leveren van de Optiplex systemen met slechte condensators.

Hierbij dient opgemerkt te worden dat volgens Dell slechts een klein percentage gebruikers last zal hebben van dit probleem. Het bedrijf zal die klanten on-site garantie verlenen, en de defecte hardware vervangen.

Het bedrijf wou niet zeggen van welk merk de slechte condensators waren. Dit is voor buitenstaanders moeilijk te achterhalen, aangezien Dell bij talloze bedrijven inkoopt. Ook wil Dell niets loslaten over de locatie en datum van fabricage van de betreffende systemen.

Bron:ZDNet.com