Op de HCC beurs in Utrecht werd een toch wel heel opmerkelijk apparaat voorgesteld. Het draagt de naam Lamabox en zoekt zonder hulp van een PC films en series op het internet waarna hij ze downloadt en afspeelt, en zelfs op DVD kan branden.

Het Nederlandse bedrijf It’s Logic kwam met dit apparaat op de proppen op de HCC beurs te Utrecht. Directeur van het bedrijf Martin Potappel wou geen demonstratie geven van het apparaat. "De LamaBox kan worden gebruikt om auteursrechtelijk beschermde content van het internet te halen. Downloaden mag weliswaar in Nederland, maar we balanceren met het apparaat toch op het randje", aldus Potappel.

Volgens It’s Logic is het apparaat dus legaal, maar zeker is dat er veel ophef zal ontstaan over dit apparaat. Het is voor de grootste computerleek mogelijk om auteursrechten te schenden. Met de Lamabox hoef je enkel een simpele zoekopdracht in te geven waarna hij op verschillende peer-to-peer netwerken zoekt naar verschillende bronnen. Na het downloaden kan het apparaat de film of aflevering van serie afspelen of zelfs branden.

De Lamabox is verkrijgbaar in twee versies. Eén met en één zonder brander. Voor de versie zonder brander betaal je zo´n 279 euro. Voor de versie met betaal je 50 euro meer. In beide gevallen bevat het apparaat een harde schijf van 40GB.