De website t-break zegt uit betrouwbare bronnen specificaties te hebben vernomen van NVIDIA’s nieuwe M2 chipsets.

In eerste instantie zal NVIDIA drie chipsets gaan uitbrengen, namelijk een low-end, een SLI en een high-end chipset. Er zou ook nog sprake zijn van een vierde low-budget chipset.

Als eerste is er de low-end MCP55 Ultra die één PCIe 16x slot heeft. Verder zijn er 2 Gigabit Lan aansluitingen, zes S-ATA poorten met RAID 5, Active Armor en UAA audio. De chipset is bedoeld voor M2 processors in de Athlon serie.

De tweede chipset, de MCP55P SLI, heeft twee PCIe 8x sloten en is net als de MCP55 ULTRA geschikt voor Athlon M2 processors. Ook hier zijn weer zes S-ATA poorten, Active Armor en UAA Audio voorzien.

Als laatste is er de C51XE+MCP55PXE, die voorzien is van twee PCIe 16x sloten. Behalve de Athlon M2 processors kan deze chipset ook overweg met de FX serie. Wat betreft aansluitingen is deze chipset hetzelfde als de andere twee. De high-end chipset zou tevens zeer geschikt zijn voor overclockers.

Volgens t-break zou er op termijn ook een budget chipset voor Sempron M2 processors uitgebracht worden. Deze MCP55S chipset zou vier S-ATA poorten hebben en één Gigabit LAN aansluiting. Alhoewel er wel UAA Audio voorzien is, moet deze chipset het doen zonder Active Armor en Raid 5.

De nieuwe chipsets zouden een prima vervanging zijn van NVIDIA’s huidige chipsets, waaronder de nF4 SLI, nF4 Ultra en NForce4 chipsets.