1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple fansite ThinkSecret meldt dat Apple binnenkort een iPod zal presenteren, met een 3,5 inch touchscreen. De site zegt dat anonieme bronnen de eerdere geruchten bevestigen.

Het touchscreen zal waarschijnlijk de hele iPod in beslag nemen en het beroemde en beruchte klikwiel zal er dus niet meer opzitten. Wel is het klikwiel er nog in digitale versie, want zodra de gebruiker het scherm aanraakt komt het wiel in beeld.
Apple heeft met twee andere bedrijven samengewerkt om deze techniek te perfectioneren en volgens insiders heeft Apple een exclusieve licentie heeft genomen op de patenten van deze bedrijven, zodat concurrenten van Apple voorlopig het nakijken hebben.

Volgens dezelfde bronnen zal deze iPod nog niet uitgerust gaan worden met draadloze mogelijkheden en moet een conventionele kabel gebruikt worden voor data overdracht.
Wanneer de iPod Video met touchscreen uitgebracht wordt, is nog onbekend. Er bestaat wel een grote kans dat dit tijdens een groot media-spektakel zal zijn, wegens het dertigjarig bestaan van Apple.