2min Devices

‘Toekomstige iPods krijgen ingebouwde camera’

Apple heeft mogelijk plannen om toekomstige iPods, evenals de iPhone, uit te gaan rusten met een eigen camera. Dit meldt Hardmac, de Engelstalige versie van het Franse MacBidouille, eind deze week.

‘Toekomstige iPods krijgen ingebouwde camera’

Volgens de website moeten zowel de iPod Touch en ook de iPod nano de beschikking over een camera gaan krijgen. "Apple gaat de iPod Touch en iPod nano in september herzien", zo stelt Hardmac op basis van bronnen in een kort artikel op de voorpagina.

Het lijkt een logische stap voor Apple om, naast de iPhone, ook de iPod Touch van een camera te gaan voorzien. Een camera toevoegen aan de Touch zou de markt voor camera-applicaties in de App Store ongeveer verdubbelen zeker als de nieuwe generatie iPhone naar verluidt video op zal kunnen nemen, zo schat AppleInsider in.

Onwaarschijnlijker, hoewel zeker niet uitgesloten, is de stap om ook de iPod nano te voorzien van een camera. Volgens AppleInsider zou dit echter wel mensen kunnen aansporen om sneller hun iPod nano te upgraden. Veel mensen stellen nu vaak hun aankoop uit, omdat het geen significante verbetering betreft. Zowel de Touch als de nano zouden dan waarschijnlijk een 3,2 megapixel camera krijgen, evenals de nieuwe iPhone.

Hetzelfde artikel van Hardmac gaat ook nog in op de iPhone. Volgens een bron van de website zal de nieuwe iPhone, die naar verwachting op zeer korte termijn uitgebracht zal worden, exact dezelfde vorm en grootte — in tegenstelling tot wat de geruchten stellen — hebben als de huidige iPhone.

Dit komt ook overeen met de eerder deze week uitgelekte details over de nieuwe iPhone waarover we eerder al berichtten. Volgens een Chinese forumposter, die zogezegd de prototypes van de nieuwe iPhone heeft mogen gebruiken, is er aan de vorm en grootte inderdaad niets gewijzigd.

Bron:Hardmac