Telefoonfabrikant BenQ Mobile heeft deze week een telefoon geïntroduceerd die overweg kan met de High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) technologie, waarmee data over hoge snelheden verstuurd kan worden. Volgens BenQ is het de eerst telefoon die HSDPA ondersteunt.

De EF91, die onder het merk BenQ-Siemens op de markt komt, is een clamshell model een kleurenscherm met een resolutie van 240×320 pixels. Het scherm kan verder 262,144 kleuren weergeven, om gedownloade filmpjes en afbeeldingen op een zo goed mogelijke manier weer te geven. Het geheugen kan uitgebreid worden met Micro SD kaartjes en er is 3D surround geluid voorzien. Overige specificaties zijn nog niet vrijgegeven door BenQ.

BenQ introduceerde verder nog twee modellen, waaronder de S81, die georiënteerd is op de zakelijke markt. Het twee inch grote LCD-scherm ondersteunt ook weer 262,144 kleuren en ook hier bieden Micro SD kaartjes een mogelijkheid tot uitbreiding. Ook is er nog een 1,3-megapixel camera voorzien met een LED lichtje en 10x digitale zoom.

Het andere model is de EF51, die een klepje bij de toetsen heeft. Als dat klepje opengeklapt is zijn de normale toetsen te zien, maar als het klepje gesloten is, zijn er toetsen te zien voor het opnemen en ophangen van de telefoon en het afspelen van muziek.
Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de EF51 dan ook als echte muziektelefoon bedoeld is. Behalve de FM tuner heeft de telefoon daarom 3D surround geluid, een equaliser en een mogelijkheid om songteksten in MP3 bestanden op het scherm weer te geven.
Een andere aparte functie is BenQ’s Speech-to-Music, waarmee gebruikers nummers kunnen selecteren met hun stem.

EF91
EF51
S81

Zowel de EF51 en de S81 zullen in het zwart en wit te verkrijgen zijn en komen in het tweede kwartaal van 2006 op de markt. De EF91 komt rond de zomer op de markt. Prijzen voor de drie modellen heeft BenQ niet bekendgemaakt.