min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het 3G UMTS-netwerk van KPN gaat versneld opgewaardeerd worden met HSDPA. Verwacht wordt dat aan het eind van het jaar, het gehele UMTS-dekkingsgebied voorzien is van HSDPA.

Het UMTS-netwerk, welke nu nog een maximaal download-snelheid heeft van 384 kbps, zal dankzij HSDPA een werkelijke turboboost ondergaan. De maximale download-snelheid zal dan verhoogd worden tot ca. 1,8 Mbps en zal in de toekomst zelfs tot 14,4 Mbps gebracht kunnen worden. "Met HSDPA in ons netwerk kunnen we klanten de mobiele breedbandervaring aanbieden die wij altijd voor ogen hebben gehad," zo laat Marco Visser, COO van KPN Mobiel Nederland, weten.

Ook heeft KPN een contract getekend met Ericsson en het Chinese Huawei voor de verdere uitbouw van één 3G-breedbandnetwerk inclusief HSDPA voor KPN en Telfort in Nederland. "Met Ericsson en Huawei hebben we een unieke combinatie van krachtige en innovatieve partners. Dankzij deze nieuwe afspraken kunnen we onze klanten sneller bedienen met de meest geavanceerde diensten én aanzienlijke besparingen boeken."

Het 3G-breedbandnetwerk bouwt voort op het bestaande UMTS-netwerk van KPN. Dit netwerk biedt momenteel dekking aan 70 procent van de Nederlandse bevolking, en verwacht wordt dat dit aan het eind van het jaar meer dan 80 procent zal zijn.