min

Tags in dit artikel

, , , , ,

UMTS is nog niet echt doorgedrongen tot het grote publiek, maar KPN neemt al een volgende stap op het gebied van razendsnel mobiel internet. Het bedrijf zet namelijk haar gehele UMTS netwerk voor 1 december 2006 om naar HSDPA, waardoor de snelheid verder opgeschroefd wordt.

High-Speed Downlink Packet Access, kortweg HSDPA, is zoals gezegd een upgrade op de UMTS techniek. HSDPA biedt zowel qua upload en download vijf keer zo hoge snelheden als UMTS. Qua download betekent dat een snelheid van 1,8 Mbit/s en qua upload 384 kbit/s. In eerste instantie zal KPN de techniek vooral richten op bedrijven die hun werknemers overal en altijd van snel internet willen voorzien.

Toch hoopt KPN de dienst ook toegankelijk te maken voor de consument en daarom heeft het bedrijf drie abonnementen opgezet, die allemaal een andere snelheid bieden. Momenteel is HDSPA al beschikbaar in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, maar per 1 december is het gehele netwerk van KPN omgezet, wat betekent dat ongeveer 90 procent van alle Nederlanders over HDSPA kan beschikken.

Een overzicht van deze abonnementen is onderaan dit bericht te vinden.
"Uit onderzoek blijkt dat 83 procent van de ondernemers het belangrijk vindt om draadloos te kunnen werken. Als marktleider zijn wij dan ook verheugd om per 1 december als eerste aanbieder in Nederland een zo goed als landelijk dekkend HSDPA netwerk te kunnen bieden. En met de introductie van Flat Fee Comfort bieden we elke ondernemer een passend abonnement", aldus Marco Visser, COO van KPN Mobiel Nederland.

Flat Fee Flat Fee Comfort Flat Fee Lite
Prijs 79,95 euro 49,95 euro 34,95 euro
Gebruik – e-mailen met bijlagen
– internet
– video
– grote bestanden
ophalen en versturen
– e-mailen met bijlagen
– internet
– word en excel bestanden
ophalen en versturen
– e-mailen
– internet
Snelheid Download: 1,8 Mbit/s
Upload: 384 kbit/s
Download: 768 kbit/s
Upload: 384 kbit/s
Download: 128 kbit/s
Upload: 64 kbit/s
Datalimiet 2 GB (fair use policy) 1 GB (daarna € 0,25 per MB) 200 MB (daarna € 0,25 per MB)
Toegang tot
HotSpots
tien uur toegang in Nederland vijf uur toegang in Nederland drie uur toegang in Nederland