Microsoft heeft gisteren haar geheimzinnige website voor haar Origami Project een update gegeven, maar het bedrijf blijft nog steeds vaag over het uiteindelijke resultaat.

Ondanks dat Microsoft dus geheimzinnig blijft doen is het inmiddels niet meer denkbaar dat Origami iets anders is dan een soort van mini tablet pc. In de bron van de Origami website is ook het volgende te lezen: "Origami Project: the Mobile PC running Windows XP".

Alhoewel verschillende bronnen al een vrij duidelijk beeld hebben geschetst van de apparaten is het nog niet duidelijk hoe de apparaten er uiteindelijk zal uitzien. Wel is duidelijk dat Microsoft de software zal voorzien en dat andere bedrijven de apparaten zullen produceren. Ook is duidelijk dat de apparaatjes groter is dan de doorsnee handheld computer en een aantal apparaten binnen het Origami project zou een 7-inch scherm krijgen.

Microsoft wil nog niet in detail treden, maar bracht wel een verklaring naar buiten: "Zoals beloofd op de website OrigamiProject.com, maken we vandaag nieuwe details bekend, zoals het feit dat het Origami Project een nieuwe soort mobiele PC’s is die draaien op Windows XP. We zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat er op 9 maart meer bekend zal worden," aldus Microsoft.

Het zal geen toeval wezen dat 9 maart ook de dag is waarop de CeBIT show in Hannover start. Verwacht wordt dan ook dat Microsoft daar meer bekend zal maken over het project.
Het is knap van Microsoft dat het zo’n geruchtenstroom rond het project weet te creëeren, zeker als je weet dat Bill Gates al eerder een prototype van een dergelijk apparaat liet zien en zijn visie daarover gaf.

Destijds gaf Gates aan dat het apparaat eenvoudig in gebruik moet zijn en waarschijnlijk met een touchscreen zal werken. Ook liet hij weten dat Microsoft wil proberen om het gewicht van het apparaat te beperken tot 500 gram en dat er een accu in moet die de hele dag meegaat.
De kosten van een dergelijk apparaat schatte Gates destijds op 800 dollar, maar volgens bronnen wil Microsoft proberen om die prijs naar 500 dollar te krijgen. Het lijkt echter lastig om dat doel te halen.

Tegelijkertijd is ook Intel een geheimzinnige site begonnen, voor haar eigen project, genaamd de Ultra Mobile PC (UMPC). Die site is hier te vinden. Op de site is te lezen dat er op 7 maart meer bekend gaat worden over de UMPC en dat is tevens de datum waarop het Intel Developer Forum in San Francisco zal starten.