2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is naast haar Origami project bezig met nog een ander handheld project. Dit keer zou het gaan om een handheld console die de strijd aan moet gaan met Apple’s iPod, Nintendo’s DS en Sony’s PSP. Al eerder deden deze geruchten de ronde, maar bronnen die betrokken zijn bij het project bevestigen de berichten.

Volgens de bronnen zijn er een aantal topwerknemers van Microsoft op het project gezet, dat onder leiding staat van J. Allard. Allard en deze werknemers zijn ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Xbox 360. Bryan Lee zou verantwoordelijk zijn voor de zakelijke kant van het project.

Volgens de geruchten zou het nieuwe apparaat een echte iPod killer zijn, maar volgens de bronnen is het apparaat meer een directe concurrent van Sony’s en Nintendo’s handheld. Muziek en video’s afspelen zouden echter ook tot de mogelijkheden behoren met het nieuwe apparaat.

Het product verkeert volgens de bronnen momenteel nog in de ontwerpfase en zal wellicht pas binnen één tot twee jaar op de markt verschijnen. Het feit dat Allard en Lee bij het project betrokken zijn, zou volgens de bronnen echter wel aantonen dat het apparaat strategisch gezien zeer belangrijk zou zijn voor Microsoft.

Door deze nieuwe berichten lijkt het erop dat Microsoft er zelf nog niet helemaal uit is, hoe een portable multimedia apparaat eruit moet zien. Het bedrijf had een aantal jaren geleden al plannen voor een handheld versie van de Xbox, maar stopte dat plan in de koelkast. Toen het bedrijf plannen maakte voor de Xbox 360, werd tegelijkertijd het plan voor de handheld weer uit de koelkast gehaald, maar daar verdween het even snel weer in terug.

Ook vanuit Microsoft en haar partners duiken steeds vaker aanwijzingen op naar een mogelijke handheld. Eerder liet het bedrijf Transmeta al weten dat het 30 werknemers heeft ingezet op een geheim project van Microsoft en ook Peter Moore van Microsoft liet eerder in een interview weten dat zijn bedrijf bezig is met een nieuw product.

Voorlopig blijft het dus nog even afwachten wat Microsoft op poten gaat zetten en welke strategie het bedrijf uiteindelijk zal gaan kiezen om de enorme voorsprong van Apple, Nintendo en Sony op dit gebied in te halen.