min

Tags in dit artikel

, , ,

In deze mini-weblog houden we jullie de komende dagen op de hoogte van onze belevenissen op de CeBIT in Hannover. Ster van deze blog is onze trip-mascotte Byte. Hoewel de CeBIT er niet mee overspoeld wordt zijn er wel stands die een of meerdere boothbabes hebben geregeld. Bytes missie is om met zoveel mogelijk van deze dames op de foto te gaan, dit alles in het kader van Bytes Babeshunt. Hierover later meer.

Dag een en twee

De eerste volledige dag op de CeBIT ligt alweer achter ons, de reis naar Hannover werd maandagavond al voltooid. Nouja, naar Hannover, we zitten eigenlijk 100 kilometer boven Hannover in een huisje van CenterParcs. De reis heen leent zich echter prima voor een stukje planning en strategie, terwijl de terugreis gebruikt wordt voor de grote verhalen en een stukje bezinning.

Voor de mensen die zich niet zo’n goed beeld kunnen vormen van de afmetingen van de CeBIT: je neemt de Jaarbeurs in utrecht, de RAI in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam, voegt deze samen tot één groot beursterrein en je hebt de Messe in Hannover. Van de ene kant van het beursterrein naar de andere kant lopen kost je zeker twintig minuten tot een half uur, afhankelijk van de lengte van je benen en het gewicht van de laptop die je met je meesleept.

Een strategische aanpak is daarnaast vereist. De bekende namen in ICT-land zijn zo te vinden, maar het gaat natuurlijk om de krenten in de pap, oftewel de relatief onbekende bedrijven die toch iets interessants te bieden hebben. Anderzijds staan er ook genoeg onbekende oosterse bedrijfjes die duizend verschillende USB-sticks leveren, laptoptasjes aanbieden, of een serie externe harde schijven tonen. Het heeft wel iets weg van de zwarte markt in Beverwijk, veel van hetzelfde en af en toe van erbarmerlijke kwaliteit.

Vandaag hebben we ons voornamelijk gericht op de hallen waar de hardware en consumentenelektronica te vinden is. Dat zijn trouwens ook de hallen waar we ons de komende dagen op blijven richten, het is onmogelijk om deze hallen in een dag te doorlopen. Van de pakweg 40 hallen zullen we dan ook het grootste deel niet eens bezoeken, maar dat is niet zo erg, want wij, en wij denken jullie ook, zijn niet echt geïnteresseerd in duizend verschillende kassasystemen, pinautomaten, wasmachines en dergelijke.

Vandaag zijn in ieder geval alweer de nodige meters versleten en flink wat gesprekjes gevoerd. Gelukkig biedt de persruimte enige rust en gratis draadloos internet, waardoor we jullie dagelijks en snel van de laatste nieuwtjes vanaf de CeBIT kunnen voorzien.

Zoals beloofd besluiten we de eerste dag met Bytes Babeshunt, voorlopig moeten jullie het doen met drie dames verdeeld over twee foto’s. We beseffen dat dat beter kan, we zullen ons best doen om jullie de komende dagen van meer moois (of minder moois, smaken verschillen) te voorzien.

Met vriendelijke groet,

Het TZ-CeBIT-team.