De met veel bombarie aangekondigde lancering van het HD DVD formaat lijkt uit te lopen op een sisser. Toshiba lijkt haar spelers op tijd in de winkel te kunnen krijgen, maar dat geldt niet voor de films die door de HD DVD partners uitgebracht moeten worden.

Warner Home Video was tot nog toe het enige bedrijf dat een releasedatum had aangekondigd voor haar eerste reeks HD DVD films, maar gaat die belofte niet nakomen. Het bedrijf wijt de verlate release aan technische problemen, maar kan niet zeggen wanneer de films wel op de markt komen.
"Om eerlijk te zijn kunnen we niet precies zeggen wanneer we de films uit kunnen brengen. Het kan een week later, maar ook twee weken later zijn, we weten het gewoon niet," aldus Ron Sanders van Warner Home Video.

Webwinkels Wal-Mart en Best Buy hebben mensen die pre-orders hadden geplaatst al laten weten dat hun bestellingen geannuleerd zijn. Het feit dat de orders geannuleerd en niet uitgesteld is volgens Sanders te wijten aan het feit dat de webwinkels al prijzen hadden vastgesteld, terwijl Warner Home Video dat nog niet gedaan had.

Toshiba laat desgevraagd weten geen problemen te hebben bij de levering van de eerste HD DVD spelers. Het bedrijf komt in eerste instantie met twee modellen, die respectievelijk 499,99 en 799 dollar kosten.
Het is echter wel opmerkelijk dat nog weinig andere fabrikanten een eigen speler aan het maken zijn. Ook lijkt er vanuit de winkels weinig vraag naar de spelers. Beide modellen zijn maar in een paar winkels als pre-order te bestellen.