2min Devices

HD DVD kamp cancelt CES persconferentie

Het persbericht van Warner Bros. om exclusief verder te gaan met Blu-ray heeft kwaad bloed gezet in het HD DVD kamp. De HD DVD groep heeft een geplande persconferentie van morgen op de CES afgelast en laat weten dat het nog niet klaar is met Warner Bros.

HD DVD kamp cancelt CES persconferentie"Vanwege de timing van het persbericht van Warner Home Video hebben we besloten onze persconferentie op de CES tot nader order uit te stellen. We zijn momenteel in overleg met de andere HD DVD bedrijven om de impact van deze aankondiging in te schatten en te bekijken welke verdere stappen we ondernemen", aldus de HD DVD groep in een mail aan diverse media.

Kort na de afgelasting kwam ook Toshiba met een persbericht omtrent de zaak, waarin het bedrijf meldt dat er reeds contracten waren getekend met Warner Home Video en dat de laatste woorden hierover nog niet gesproken zijn.

"Toshiba is verrast door de melding van Warner Bros. om te stoppen met HD DVD en alleen nog door te gaan met Blu-ray, ondanks dat er diverse contracten zijn tussen ons en Warner over de ondersteuning van HD DVD. We zijn erg teleurgesteld dat deze beslissing genomen is nu HD DVD in Amerika en andere regio’s een significant aandeel heeft. In 2007 werden er meer HD DVD spelers verkocht dan Blu-ray spelers. Wij blijven er van overtuigd dat HD DVD het beste formaat is voor consumenten en overleggen met onze partners over vervolgstappen", aldus Toshiba in het persbericht.

Behalve de vraag of dit de definitieve slag is in de strijd tussen Blu-ray en HD DVD zijn vele ogen nu ook gericht op Microsofts persconferentie op de CES. Het bedrijf is vanaf het begin al één van de grote ondersteuners van het HD DVD formaat en bracht reeds een HD DVD add-on uit voor de Xbox 360. Er doen daarnaast momenteel sterke geruchten de ronde dat Bill Gates tijdens de CES een Xbox 360 Ultimate gaat aankondigen met ingebouwde HD DVD schijf. Of dat waar is moet nog blijken, maar dat de aankondiging van Warner Bros. een domper is voor het HD DVD kamp staat buiten kijf.

Bron:Techzine Redactie