min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Enkele maanden geleden maakten Samsung en LG mooie beloftes over het uitbrengen van een speler die zowel HD DVD als Blu-Ray afspeelt. Maar beide bedrijven faalden hierin waardoor er tot op heden nog geen enkele combo speler verkrijgbaar is, maar hier zou wel eens verandering in kunnen komen.

Wie op dit moment een Blu-Ray of HD DVD speler koopt, riskeert dat zijn dure speler binnen een jaar niets meer waard is omdat het andere formaat gewonnen heeft. Een speler die beide formaten probleemloos kan afspelen zou het dus een pak makkelijker maken voor de consument omdat zo’n speler "future proof" is, onafhankelijk van het winnende formaat want het kan beide afspelen. Nadat zowel Samsung en LG gefaald hadden, waagt nu ook Pioneer zich eraan. Het bedrijf maakte hun plannen bekend op de IFA te Berlijn, maar meer dan een modelnummer (BDR-103 combo drive) werd er helaas niet bekend gemaakt.

Pioneer zou wel eens meer kans op slagen kunnen hebben aangezien enkele maanden terug, in juni, het Japanse bedrijf Ricoh een nieuwe laser ontwikkeld heeft. Deze laser kan herkennen welk soort media (zoals CD, DVD, HD DVD, Blu-Ray, …) er zich in de lade bevindt. Doordat de laser aangepast wordt naargelang er een ander media ingestoken wordt, is het dus mogelijk om een speler uit te brengen die beide formaten afspeelt. Deze nieuwe laser wordt eind dit jaar in productie genomen, maar het is helemaal niet zeker dat Pioneer deze laser zal gaan gebruiken, dit zijn louter veronderstellingen.