min

Tags in dit artikel

, , , , ,

MSI heeft op de CeBIT een moederbord getoond die in staat is om twee Crossfire kaarten grafisch geweld op het scherm te laten toveren.

Het in gebruik stellen van de kaarten is een kwestie van gemak, na de installatie van de combinatie behoort het duo zijn werk feilloos uit te voeren, aldus The Inquirer.

Een medewerker van ATI weet ons te vertellen dat de Crossfire combinatie zijn graphics net zo goed kwijt kan op SLI. Dan komt men tot de logische conclusie dat een SLI duo ook op een Crossfire platform werkt. Dit vanwege het feit dat het puur een softwarematig kwestie is. Ook nVidia heeft laten weten dat bevestigd dat Crossfire op een SLI moederbord kan werken en omgekeerd.

Als klap op de vuurpijl heeft een medewerker van MSI ons te weten dat SLI zelfs op een Intel 975 chipset werkt, al wordt dat niet ondersteund. MSI ondersteunt wel een Crossfire opstelling op eigen moederborden met het Intel 975 chipset.

Als we dus moeten uitgaan van de geruchten van o.a The Inquirer, kunnen we tot de conclusie komen dat het mogelijk is om élke willekeurige combinatie te maken met twee Crossfire kaarten of twee SLI kaarten op een Intel 975, ATI Crossfire of nVidia SLI chipset.