2min

Het lijkt onvermijdelijk de volgende grote trend te worden in de wereld van high-end smartphones: een opvouwbaar scherm. Samsung denkt volgend jaar al te kunnen komen met een dergelijk toestel en nu lijkt ook het Chinese Huawei druk bezig te zijn met de ontwikkeling daarvan.

Het bedrijf heeft, blijkt uit bericht van Let’s Go Digital, patent op een opvouwbare telefoon. Opgevouwen heeft het toestel het formaat van een gewone smartphone, maar eenmaal uitgevouwen is hij het formaat van een tablet. Maar Huawei heeft een unieke eigen oplossing bedacht voor het ontwerpen van dit soort apparaat.

Scherm aan de buitenkant

Waar de meeste bedrijven een scherm ontwikkelen dat naar binnen gevouwen kan worden – zodat het scherm altijd beschermd wordt door de buitenkant – keert Huawei de situatie om. In dit geval zit het scherm dus aan de buitenkant. In het midden bevindt zich verder een flinke scharnier.

Op deze manier lost Huawei een belangrijk probleem op, waar veel andere bedrijven nog mee te maken hebben. Een flexibel scherm maken is namelijk niet zo ingewikkeld, maar het wordt wel moeilijk zodra de draaihoek vrij klein wordt. Door het scherm aan de buitenkant van het apparaat maakt Huawei het zichzelf dus relatief eenvoudig.

Het patent van het bedrijf stamt overigens uit september 2017. Naar het schijnt werkt het bedrijf hier al enige tijd aan en interessant is ook het nieuws van Richard Yu, CEO van de consumentenzakentak van het bedrijf, die in het verleden al eens liet weten dat zijn bedrijf een werkend prototype heeft.