1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mocht je in bezit zijn van een iPhone 8 en hem ooit hebben laten vallen, met een barst als gevolg, kan het zomaar zijn dat je dat scherm door een andere partij dan fabrikant Apple hebt laten vervangen. In veel gevallen werkte het aanraakscherm daardoor niet meer.

Met de release van iOS 11.3.1 is het probleem opgelost. Desondanks geeft de iPhone-maker het dwingende advies om reparaties alleen uit te laten voeren door Apple zelf, of door gecertificeerde experts. Hieronder het advies dat Apple bij de update geplaatst heeft, waarin het duidelijk maakt dat er ook extra beveiliging naar de iPhone en iPad komt.

“iOS 11.3.1 verbetert de veiligheid van je iPhone of iPad en biedt een oplossing voor een probleem waarbij het aanraakscherm bij sommige iPhone 8-apparaten niet reageerde, omdat het door een niet-origineel beeldscherm was vervangen.

Opmerking: Niet-originele vervangende beeldschermen kunnen de beeldkwaliteit aantasten en werken mogelijk niet goed. Door Apple gecertificeerde reparaties worden uitgevoerd door erkende experts die alleen gebruikmaken van originele Apple onderdelen.”

De update komt vanzelf naar je Apple-apparaat, maar kan ook handmatig gedownload worden. Daarvoor hoef je enkel naar het instellingenmenu van je iPhone of iPad te gaan. Daar kies je de optie ‘algemeen’ en daar ‘software-update’. Vervolgens zoekt je apparaat automatisch naar de nieuwste versie van de software.