min

Tags in dit artikel

, ,

Het Nederlandse SafeBoot kom met 3 nieuws producten voor hun SafeBoot for USB-lijn. Het gaat om drie USB memorysticks.

De Silhouette, Phantom en de Rhino memorysticks zijn zo goed beveiligd dat de data onbruikbaar wordt bij verlies of diefstal van de memorysticks, dit mede door de krachtige encryptie. De USB-sticks zijn vooral geschikt voor data waar hoge eisen aan gesteld worden op het gebied van informatiebeveiliging. Door de uitgebreide ultrafaciliteiten en geïntegreerde biometrie speelt SafeBoot verder in op de vraag naar klanten naar dit type opslagproducten. Ook de Safeboot for USB Standaard is aangepakt.

De USB sticks hebben allemaal hun eigen aparte eigenschap qua beveiliging. Zo heeft de SafeBoot for USB Silhouette een vingerafdruktechnologie en tevens beschikt deze stick over wachtwoordverificatie.
De SafeBoot for USB Phantom is vooral geschikt voor een omgeving waar hoge eisen worden gesteld qua informatiebeveiliging. De Phantom is geschikt voor alle besturingssystemen en maakt geen gebruik van extra drivers. Naast de vingerafdruktechnologie beschikt dit model ook over wachtwoordverificatie. Daarnaast beschikt de USB-stick over een volledig autonome encryptieomgeving, zodat de encryptiesleutel nooit de stick verlaat.
De SafeBoot Rhino is geschikt voor gebruik in data-intensieve omgevingen. Deze Stick heeft een capaciteit van 20 tot 60 GB. De al eerder uitgebrachte SafeBoot for USB Standaard is uitgebreid met enkele features. Zo kan de stick nu door meerdere mensen gebruikt worden en er kan een limiet worden ingesteld voor het aantal keren dat men het wachtwoord kan proberen.

Als er een gebruiker zijn wachtwoord vergeten is, kan de informatie uit de SafeBoot for USB-lijn worden teruggehaald. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een centraal opgeslagen wachtwoord die alleen toegankelijk is voor systeembeheerders.
In de nieuwe sticks is er ook meteen gedacht aan het lekken van informatie als de stick is aangesloten op de PC. Hiervoor heeft SafeBoot wat verzonnen, door de SafeBoot Port Control is het lekken van informatie onmogelijk. Een systeembeheerder heeft hiermee de mogelijkheid om alle USB apparaten te blokkeren zodat er geen informatie kan worden uitgewisseld tussen de apparaten.