1 min

Tags in dit artikel

, ,

BioXS, een bedrijf op het gebied van biometrische beveiligingsoplossingen, introduceert de Stealth MXP USB geheugenstick in Nederland. Deze geheugenstick biedt overheidsinstanties, bedrijven en particulieren, die op zoek zijn naar een oplossing om vertrouwelijke informatie op veilige wijze mee te nemen, een goed beveiligde data-opslagmiddel. Daarnaast kan de Stealth MXP ook worden gebruikt als authenticatie-apparaat om mensen toegang te geven tot bedrijfs­netwerken en -informatie. De Stealth MXP maakt gebruik van vingerafdrukherkenning, wachtwoorden en krachtige data-encryptie.

Organisaties staan meer en meer voor het dilemma dat ze de toegang tot hun waardevolle bedrijfsinformatie steeds beter moeten beveiligen, terwijl deze informatie ook direct en gemakkelijk beschikbaar moet zijn voor medewerkers die steeds mobieler worden.

De geheugenstick maakt gebruik van geavanceerde biometrische beveiligingstechnieken, waarbij maximaal vijf gebruikers en zes vingerafdrukken kunnen worden opgeslagen. De gegevens worden versleuteld met behulp van AES 256-encryptie, terwijl voor gebruikersauthenticatie gebruik wordt gemaakt van secure hash (SHA-1 en SHA-256) en Portable Security Token Service (PSTS) WS-Trust beveilging.

Het gebruik van de Stealth MXP is vereist geen software-installatie of administrator-rechten op de host-PC. Iedere Stealth MXP geheugenstick heeft een unieke identificatiecode, waarmee de uitgifte en het gebruik ervan centraal beheerd kunnen worden.

De Stealth MXP is verkrijgbaar vanaf €245 (128MB).