1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de derde verjaardag van de AMD Opteron-processor en AMD64-technologie, kondigt AMD aan dat zijn marktaandeel in de overall x86 servermarkt opnieuw is gestegen. Cijfers van Mercury Research tonen aan dat 22,1 procent van de in het eerste kwartaal wereldwijd verscheepte x86 serverprocessoren, AMD Opteron-processoren zijn. In het vierde kwartaal van 2005 was dit nog 16,4 procent.

Deze week werden eveneens twaalf nieuwe platformen geïntroduceerd die voldoen aan de AMD Validated Server-richtlijnen. Deze servers van Newisys, Supermicro Computer Inc, Tyan Computer Corporation en Uniwide Technologies staan deze week onder andere tentoongesteld op de AMD-stand op Gartner IT ChannelVision in Monaco. AMD Validated Server-platformen zijn uitgebreid getest op kwaliteit, compatibiliteit, duurzaamheid en stabiliteit.

HyperTransport 3.0 specificatie beschikbaar
Het HyperTransport Consortium kondigde deze week ook de beschikbaarheid van de HyperTransport 3.0 specificaties aan. Toekomstige AMD64-processoren zullen profiteren van de hogere bandbreedte en andere functionaliteiten van HyperTransport 3.0.