2min

Tags in dit artikel

, ,

Intel heeft een nieuwe laptop gepresenteerd die bedoeld is voor ontwikkelingslanden. De Eduwise laptop is eenzelfde soort idee als de 100 dollar laptop van het MIT en haar partners, maar volgens Intel is het verschil dat de Eduwise wel een volledige laptop is.

De Eduwise is voorzien van draadloze mogelijkheden en kan Windows of Linux draaien. De 100 dollar laptop draait alleen op Linux. Intel liet vorige maand al bij monde van Bill Siu weten dat het niet echt onder de indruk is van de pogingen van het MIT en haar partners. Volgens de chipmaker gebruikt dit initiatief alleen maar oude processors en kunnen gebruikers zelf geen applicaties installeren. De Eduwise maakt dus wel gebruik van een nieuwe processor en kan daarom ook de huidige softwarepakketten aan.

Intel wilde niet veel kwijt over de hardware van het apparaat, wat doet vermoeden dat het hier om een concept gaat, maar wel is duidelijk dat er software op de Eduwise zal staan die de samenwerking tussen leerlingen en de leraar moet verhogen. Verder zal Intel een draadloze stylus meeleveren. Hoe het opladen van de laptop in zijn werk zal gaan is niet duidelijk, het MIT heeft op haar 100 dollar laptop een hendel voorzien waaraan gedraaid kan worden om de laptop op te laden.

Als de Eduwise is ingeklapt lijkt het op een schooltas, waardoor de laptop eenvoudig is te vervoeren. Het is niet bekend met wie Intel zal samenwerken voor de overige componenten of wanneer de laptop op de markt gaat komen.