1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals al een aantal keer op Techzine is te lezen was, dat het Bedrijf RIM regelmatig wordt aangeklaagd, zij gaan van rechtzaak naar rechtzaak. Nu had Visto dat ook gedaan wegens een patentenschending, RIM laat het niet op zich zitten en komt terug met een tegen aanklacht.

Het bedrijf hoopt stilletjes dat de tegen aanklacht de juridische strijd tegen Visto naar een andere, een wat gunstigere rechtbank krijgt verplaatst. Om dat Visto de rechtzaak bij een districtrechtbank in Oost-Texas heeft ingediend, deze zou in 92 % van alle gevallen in het voordeel van de patenthouders (en -claimers) in het gelijk te stellen. RIM wil de rechtzaak verplaatsen naar Dallas, om het feit dat daar ook hun hoofdkantoor is gevestigd.

Ook onthulde de maker software om e-mails van kleine ondernemingen en consumenten te koppelen aan zijn apparaten, de software is geheel gratis. Verscheidende concurrenten zijn ondertussen, het terrein wat RIM heeft ontgonnen van mobiele push e-mail, ook aan het bewandelen. Daardoor zal de concurrentie in verloop van tijd moordend worden. RIM heeft gelukkig nog wat dingen in het verschiet zoals een consumentenuitvoering van zijn Blackberry, die muziek kan afspelen en foto’s kan maken.