1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Japanse SoftBank heeft in een verklaring laten weten dat het op geen enkele manier betrokken is bij de ontwikkeling van een iTunes telefoon van Apple. De mogelijkheid hiertoe werd door diverse media gesuggereerd naar aanleiding van een publicatie in de Japanse krant Nihon Keizai Shimbun.

SoftBank laat weten dat de berichtgeving totale onzin is en nergens op gebaseerd is. Het bericht in de krant meldde dat Steve Jobs van Apple en Masayoshi Son van SoftBank overeen waren gekomen om gezamenlijk een iTunes telefoon op de markt te brengen.

Onder die overeenkomst zou Apple onder haar eigen naam de hardware leveren en er zorg voor dragen dat de telefoon overweg zou kunnen met de iTunes muziekservice. SoftBank zou op haar beurt de netwerkzaken regelen en andere content leveren aan telefoonbezitters. De krant meldde ook dat de telefoon een 3G model zou zijn en dat de telefoon eerst in Japan zou uitkomen en daarna in de Verenigde Staten.

Eerder al liet telefoonfabrikant BenQ al weten dat Apple aan een iTunes telefoon zou werken, maar daar heeft Apple tot nog toe niet op gereageerd.