1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De iPhone van Apple is veelbelovend, maar een aantal zaken lijkt het succes van de telefoon in de weg te gaan staan. Zo ondersteunt de telefoon het 3G protocol niet en zal het niet mogelijk zijn om software te schrijven voor de telefoon.

Het is al snel duidelijk geworden dat de iPhone het lastig zal krijgen bij het veroveren van de Europese en Aziatische markt. De telefoon biedt geen ondersteuning aan het 3G protocol, terwijl daar op deze continenten juist wel veel gebruik van wordt gemaakt.

Belangrijkste minpunt van de iPhone is echter het feit dat Apple besloten heeft om niet toe te staan dat mensen software ontwikkelen voor het Mac OS X besturingssysteem dat op de iPhone is geïnstalleerd. Rondom mobiele besturingssystemen als Windows Mobile en Symbian is een levendige community ontstaan van mensen en bedrijven die alternatieve applicaties ontwikkelen.

Apple staat dit in het originele Mac OS X besturingssysteem uiteraard ook toe, onder andere met de bekende Widgets. De iPhone ondersteunt ook Widgets, maar Apple heeft laten weten dat het voorlopig alleen zelf applicaties zal vrijgeven voor de telefoon.
Google en Yahoo! hebben beiden wel software geleverd voor de iPhone, maar voor andere bedrijven die hoopten mee te kunnen liften op het mogelijke succes van de iPhone is er dus voorlopig weinig hoop.