min

Tags in dit artikel

, , ,

The Inquirer heeft vernomen dat ATI’s R600 niet alleen geschikt zal zijn voor DirectX 10, maar ook geen master card meer nodig heeft om in Crossfire mode te werken.

ATI zal de brug tussen beide kaarten implementeren in haar RV570 en RV560 chips en zal tevens de mogelijkheid implementeren om meer dan één chip op een PCB configuratie te plaatsen. De mogelijkheid voor deze kabelloze Crossfire komt echter pas op de R600.

Dat betekent dat de R580+ nog gewoon gebruik maakt van een master card en een kabel om deze te koppelen aan de andere kaart. Dat is wel te begrijpen, omdat de R580+ een herontwerp is op basis van de bestaande R580 chip.

Momenteel is het ook mogelijk om twee X1800 GTO kaarten in Crossfire te plaatsen, zonder gebruik te maken van een mastercard, maar de bandbreedte tussen twee van deze kaarten is niet uitzonderlijk goed. Als de eis van een master card komt te vervallen kan ATI eindelijk serieuze concurrentie aan met NVIDIA’s SLI. De mainstream en low-end Crossfire kaarten werken al zonder master card, binnenkort volgen dus ook de high-end modellen.