2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Sony DVE-7000S DVD Walkman en de Sony DVP-FX810 ‘Portable Cinema’ zijn de nieuwste draagbare Sony videospelers. Standaard wordt er een hoofdtelefoon en luidsprekerstandaard bijgeleverd.
De ‘Portable Cinema’ heeft een 180 graden draaibaar beeldscherm.

De D-VE7000S (DVD Walkman) heeft een 7-inch breedbeeld LCD-scherm, geïntegreerde oplaadbare batterij en is niet groter dan een standaard DVD-hoesje. Deze DVD walkman ondersteunt de volgende afspeelformaten DVD, DVD±R/±RW en DVD±R tweelaags schijfjes als CD, Video CD en CD-R/RW. Deze nieuwe DVD-Walkman ondersteund dus ook DivX-, MP3- en JPEG-formaten.

Er is ook een tweede aansluiting voor een hoofdtelefoon zodat er met twee mensen tegelijk geluisterd kan worden. De luidsprekerstandaard levert een stereogeluid, of er nu een DVD of CD wordt afgespeeld. De luidsprekerstandaard doet ook dienst als lader voor de geïntegreerde Walkmanbatterij. Een volle batterij biedt een speelduur van maximaal drie uur.

In combinatie met het 5.1-kanaals surroundgeluid en de Dolby Digital- en DTS-decoders bieden de vele aansluitopties van de D-VE7000S de mogelijkheid om het model ook als DVD/CD-speler te gebruiken in combinatie met A/V-apparatuur thuis. Hiervoor is er een afstandsbediening meegeleverd.

De onderste helft van de ‘Portable Cinema’ behuizing van de Sony DVP-FX810 biedt een stevige basis voor het 8-inch breedbeeld LCD-scherm. Het scherm zelf kan 180 graden worden gedraaid. Het model werkt ook in een rijdende auto dankzij de schokbeveiliging in het aandrijfmechanisme. Om beschadiging te voorkomen is het schermoppervlak voorzien van een speciaal geharde krasvaste laag. De meegeleverde externe oplaadbare batterij biedt een speelduur van maximaal zes uur bij gebruik van de hoofdtelefoon. Sony levert standaard een auto-adapter mee voor lange reizen.

De DVP-FX810 heeft net als de DVD Walkman twee hoofdtelefoonaansluitingen en biedt compatibiliteit met dezelfde mediaformaten.

Techzine heeft voor u geïnformeerd wat de prijzen zijn van deze 2 nieuwe producten. De adviesprijzen zijn als volgt:

Walkman (DVE-7000): € 299,-
Walkman met carkit (DVE-7000): € 349,-
Portable Cinema (DVP-FX810): nog niet bekend