min

Tags in dit artikel

,

Er is speciale software ontwikkeld voor flashdrives door het bedrijf Lexar. Hiermee kunnen alle instellingen, bestanden en programmatuur van je computer opgeslagen worden. Op deze manier heb je je instellingen altijd bij de hand.

De Platinum flashdrives van het bedrijf van 1 GB, 2 GB en 4 GB krijgen de software PowerToGo meegeleverd, gebaseerd op Ceedo Personal. Dat bedrijf maakt met zijn software van de externe drive een virtuele Windows XP-omgeving, waarbinnen iemand bijvoorbeeld zijn eigen e-mail-omgeving en browser met bookmarks gebruikt. Wie de USB-stick elders in een pc steekt, krijgt vanzelf de keuze om PowerToGo te draaien en kan dan gebruik maken van de op de stick geïnstalleerde programma’s. Na het afkoppelen blijft geen enkele persoonlijke informatie achter op de gebruikte pc.

De nieuwe, bijzondere software van Lexar draait standaard niet op de oudere Lexar-drives. Wil je dit persé wel, dan kost dit je 30 dollar, ofwel 23 euro. Voor andere sticks dient de oorspronkelijke software van Ceedo worden aangeschaft. Deze kost 40 dollar. Er is door beide bedrijven een lijst opgesteld waar honderd compatible programma’s opstaan. Gratis programma’s zoals Skype, LimeWire, etc. kunnen op de stick worden geïnstalleerd. Microsoft Office bijvoorbeeld niet. Wél de instellingen van Office kunnen worden onthouden.

De software van Lexar kan op elke flashdrive gebruikt worden.