Niet alleen heeft Apple gisteren bekend gemaakt wanneer het de volgende grote presentatie houdt, ook lijken de eerste apparaten bekend. Het bedrijf zal op 12 september nieuwe iPhones introduceren. Het gaat om drie modellen: een 5,8-inch, 6,5-inch en een 6,1-inch variant.

Gisteren kondigde Apple op de eerste plaats aan dat het met een nieuw evenement komt. De presentatie werd aangekondigd onder de noemer “gather around”, maar welke producten Apple zou onthullen werd niet bekend gemaakt. Tegelijk hebben we dankzij de vele geruchten de afgelopen tijd wel een goed idee, mede ook doordat de site 9to5Mac de hand wist te leggen op promotiemateriaal.

Apple brengt volgens 9to5Mac drie nieuwe iPhones uit, precies zoals de afgelopen maanden het gerucht ging. Er worden twee nieuwere modellen van de X uitgebracht onder de noemer iPhone XS. Het gaat om een 5,8-inch oled-model en een 6,5-inch oled-model. Allebei hebben ze een dubbele camera, vier gigabyte aan werkgeheugen en minimaal 64 gigabyte aan opslagcapaciteit. Verwacht wordt dat de toestellen draaien op een Apple A12-processor. Van de twee XS-modellen lijkt ook al een foto gelekt te zijn, waar de site 9to5Mac de hand op wist te leggen.

Naast onderstaande smartphones, komt er ook nog een goedkopere telefoon uit. Dat zou een lcd-scherm van 6,1-inch krijgen en een enkele camera. Ook wordt verwacht dat deze variant maximaal drie gigabyte aan werkgeheugen heeft en 64GB aan interne opslag.

De aankondiging vindt op 12 september plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd in het Steve Jobs Theater. Naast de iPhone XS, verwachten we ook de onthulling van een nieuwe iPad en Apple Watch.