2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dankzij de grote prijsverlaging van de HD DVD-spelers van Toshiba heeft het bedrijf hierdoor in de afgelopen week zeer veel van deze spelers kunnen verkopen.

Het gevecht tussen HD DVD en Blu-ray is iets wat nog lang niet besloten is, beide technieken proberen op het moment te bewijzen dat zij beter zijn en zo de ander hopelijk van de markt te kunnen halen. In oktober was het nog zo dat de Blu-ray-spelers veel beter verkochten dan de HD DVD-spelers. In de eerste negen maanden van 2007 is er twee maal zo vaak een Blu-ray-speler over de toonkbank gegaan als een HD DVD-speler. Er werden namelijk 2,6 miljoen Blu-ray-spelers verkocht en 1,4 miljoen HD DVD-spelers.
Sinds het moment dat beide standaarden op de markt kwamen zijn er 3,01 miljoen Blu-ray-spelers verkocht en daarnaast 1,97 miljoen HD DVD-spelers.

Toshiba, min of meer de ontwikkelaar van HD DVD, besloot vervolgens echter om de rollen om te gaan draaien. Hierdoor gingen steeds meer verkopers de prijzen van hun Toshiba HD-A2 HD DVD-speler omlaag halen. Zo verlaagde Wal-Mart haar prijs van 299,99 dollar naar 198 dollar eind oktober. Vervolgens verlaagden Circuit City en Amazon beide ook hun prijzen naar 197,99 dollar.

Vervolgens verlaagde Wal-Mart opnieuw haar prijs naar slechts 98,87 dollar. Vlak daarna volgde ook Best Buy met een prijsverlaging naar 99,99 dollar. Door deze extreme prijsverlagingen werden de voorraden massaal geplunderd.

Uit onderzoek van VideoBusiness blijkt dat de prijsverlagingen zeker hun vruchten afwerpen. Zij verklaarde namelijk dat Toshiba hierdoor maar liefst 90.000 stuks verkocht had van haar spelers.
Ondanks het grote aantal dat Toshiba heeft weten te verkopen blijft Sony nog altijd met haar Blu-ray-spelers aan koop staan. Dit komt dan ook vooral door het feit dat Sony op het moment meer dan 5,51 miljoen PlayStation3 consoles verkocht heeft, elk uitgerust met een Blu-ray-speler.