min

Tags in dit artikel

Een tijdje geleden kreeg je via de radio / TV te horen dat de bikini 60 jaar oud geworden is (uitgevonden in juli 1946 door Louis Reard). In die 60 jaar is de bikini eigenlijk weinig tot niets verandert, maar nu is er toch enige verandering ingekomen.

Tegenwoorig als men het woord "ziekte" zegt denkt men meteen aan kanker, de mensen zijn er ook echt mee bezig. De American Cancer Society zegt ook dat de beste manier om huidkanker te voorkomen, overmatige blootstelling aan de zon vermijden is. Waarschijnlijk weten de meeste mensen dit ook, maar wanneer lig je nu te lang in de zon? Dat is inderdaad voor de meeste mensen moeilijk te bepalen en daar heeft het Canadese bedrijf Solestrom een oplossing voor gevonden, althans voor vrouwen.

Zij hebben namelijk een bikini op de markt gebracht waar in het onderstuk een UV meter ingebouwd zit en een alarm dat afgaat wanneer de drager ervan zich naar de schaduw moet begeven.
Het UV metertje geeft de graad van de UV sterkte weer op een schaal van 0 tot 20. Hoe gevoelig je bent voor UV hangt hoofdzakelijk af van je huidstype, maar algemeen gezien is drie tot vijf normale UV sterkte, acht tot tien is zeer hoog en boven elf is extreem. Australië en Zuid-Afrika hebben de hoogste aantallen van huidkankerpatiënten in de hele wereld, logischerwijs is daar dus de vraag naar dit product het grootst.

Diegenen die de bikini eens wat beter willen bekijken kunnen op het plaatje klikken.