1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Toshiba kondigt vandaag de toepassing aan van de nieuwe Intel Core 2 Duo-processor in zijn zakelijke en consumentennotebooks. Vanaf september worden de nieuwe notebooks geïntroduceerd. Er zullen ook bestaande modellen uit de Portégé-, Satellite-, Satellite Pro-, Tecra- en Qosmio-reeks met de nieuwe processor worden uitgerust.

In oktober komt Toshiba bijvoorbeeld met de Qosmio G30-220. De nieuwe telg uit deze bijzondere notebookreeks heeft de Intel Core 2 Duo T7600 (2,33 GHz) processor aan boord. De krachtige machine beschikt verder over twee schijven van maar liefst 200 GB per stuk.

“We zijn verheugd dat Toshiba heeft besloten haar nieuwste zakelijke en consumentennotebooks door onze Core 2 Duo-processors te laten aandrijven,” zegt Gilles Pellet van Intel. “Toshiba heeft de naam producten met de allernieuwste technologieën op de markt te brengen. De kracht en de energiezuinigheid van de Core 2 Duo kennen geen precedent, dus door deze processor te ondersteunen kan Toshiba zijn klanten wederom een onweerstaanbaar aanbod doen.”

Dirk Thomaere, general manager van Toshiba voegt daaraan toe: “We zijn een pionier op het gebied van mobiele computers, onze missie is altijd geweest om de consument de meest geavanceerde technologieën te bieden, dus de Core 2 Duo van Intel is voor ons erg interessant. Het 64-bit platform levert baanbrekende prestaties, gekoppeld aan een laag energieverbruik en ongekende draadloze connectiviteit.”