2min

Tags in dit artikel

,

Toshiba heeft woensdag haar nieuwe laptops aangekondigd welke zullen werken op Puma-gebaseerde processors. Deze nieuwe CPU’s zijn pas dinsdag aangekondigd door AMD.

De nieuwe AMD Turion X2 Ultra ZM-processors zullen vanaf nu dan te vinden zijn in de nieuwe Toshiba Satellite notebooks. De nieuwe laptops zullen later dit jaar voor het eerst verscheept gaan worden, een exacte datum is nog niet bekend.
De Turion X2 Ultra is een nieuwe processorlijn die dinsdag de naam Puma meegekregen heeft. Deze nieuwe lijn komt met twee processors met verschillende snelheden. Zo heeft de ZM-80 een snelheid van 2.1 GHz en 2Mb aan cache, terwijl de Turion X2 Ultra ZM-86 een snelheid heeft van 2.4 GHz en 2 Mb aan cache.

Een woordvoerder van Toshiba heeft laten weten dat naast de Turion Ultra ZM ook twee andere chips in de nieuwe Toshiba-laptops zullen zitten. Deze twee andere chips zijn de Athlon Dual Core QL en de Turion Dual Core RM. Welke chip nou precies in welke laptop terug te vinden is, heeft men niet duidelijk laten blijken op de persconferentie op Computex. De nieuwe modellen die voorzien worden van één van deze chips zijn de volgende types: Satellite P300D, Satellite A300D, Satellite M300D, Satellite U400D, Satellite L300D en de Satellite L350D.

Het Puma-platform is voorzien van het mobiele AMD 7-serie chipset en de ATI Radeon HD 3000-serie grafische kaart. Daarnaast ondersteunt het Puma-platform ook het gebruik van twee grafische kaarten tegelijk, hierdoor wordt het beeld zowel gerenderd door de internte grafische kaart als een aparte grafische kaart. Over deze feature bestaat een grote kans dat men hier spreekt over de XGP-Box.