1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat Toshiba zich zeven jaar exclusief op Intel heeft toegelegd, krijgt AMD weer een kans bij de producent. Toshiba heeft namelijk een nieuwe laptoplijn gelanceerd, voorzien van een AMD processor.

De laptops dragen de naam Satellite A215, en zijn gebaseerd op AMD’s dualcore Turion 62 X2-processors. De grafische chip die erin zit is een Radeon X1200 van ATI (dat vorig jaar werd overgenomen door AMD).

De notebook heeft een scherm van 14,3 inch. Hiermee is deze niet te groot, en dus geschikt voor reizen. Er zit tevens twee gigabyte intern geheugen in, alsook een DVD brander. Ook een vingerafdruklezer en webcam is beschikbaar. De prijs bedraagt ongeveer 1300 euro.

Toshiba heeft na zeven jaar weer gekozen voor AMD aangezien Intel en AMD de laatste tijd erg actief zijn met elkaar te beconcurreren. Zo gaat AMD Puma bieden als nieuwe technologie en Intel neemt Santa Rose als nieuwe technologie.

AMD en Intel hebben al tijden ruzie over Toshiba. Dat blijkt tenminste uit papieren die in de rechtszaak tussen bedrijven zijn overhandigd aan de rechter. Deze papieren zijn nu ongeveer twee jaar beschikbaar. AMD begon een rechtszaak tegen Intel omdat Intel Toshiba betaald zou hebben voor het gebruik van haar processoren.

Intel zou met Toshiba een deal gesloten hebben en wanneer Toshiba toch laptops met AMD processor ging ontwikkelen, zou de deal verbroken worden en kreeg Toshiba geen bijdrage meer.