Op het moment van schrijven is er nog maar 1 Blu-Ray speler verkrijgbaar op de markt, namelijk de Samsung BD-P1000. Sony en Pioneer komen binnenkort ook met hun eigen speler voor het next generation DVD formaat. Maar het Blu-Ray kamp ondervindt nu toch enkele serieuze problemen.

[center]De Samsung BD-P1000[/center]
Sony beloofde haar Dual Layer Blu-Ray schijfjes op de markt te brengen in juni, maar deze deadline werd niet gehaald. Twee weken geleden zijn deze schijfjes dan toch eindelijk uitgebracht door Sony voor een prijs van 48 dollar. Blu-Ray fans die direct 1.000 dollar hebben neergelegd om de Samsung BD-P1000 in huis te halen komen misschien wat bedrogen uit, want deze speler ondersteunt momenteel geen Dual Layer 50GB schijfjes, enkel de normale 25GB discs. Maar niet enkel deze speler van Samsung zou er last van hebben, ook Sony en Pioneer ondervinden dezelfde problemen.

Mensen die momenteel in het bezit zijn van een P1000 moeten zich echter niet helemaal genaaid voelen want dit probleem zou met een firware update in de toekomst opgelost kunnen worden. Maar tot dan zal het niet mogelijk zijn langspeelfilms te bekijken omdat deze bijna altijd op Dual Layer schijfjes geperst zijn. Momenteel lijkt HD-DVD dus een beter alternatief omdat deze een stuk goedkoper is in prijs en met hun Dual Layer meer opslagruimte bieden dan de normale Blu-Ray schijfjes.