2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Iets meer dan een week geleden was op Techzine het tragische verhaal te lezen van een op de klippen gelopen vriendschap door de diefstal van een iPod. Op dit bericht waren heel wat reacties dus daarom post ik nu ook het vervolg van deze zaak.

Melanie McCarthy, de moeder van Shannon klaagde Stephanie Eick aan wegens het stelen van de iPod van haar dochter. De moeder eist 525 dollar, waarvan 475 dollar voor de nieuwe iPod en 50 dollar voor de muziek gedownload via iTunes. Echter kreeg de zaak ineens een onverwachte wending, op 31 augustus rond 11:45 heeft een anoniem iemand een pakje afgeleverd bij de kantoren van The Naperville Sun (een lokaal nieuwsblad) waarin zich een nieuwe iPod Nano, een roze tasje ervoor en 50 dollar in de vorm van een iTunes cadeaubon bevond. Er zat ook een brief in waarin de anonieme schenker vertelde dat de inhoud van het pakje gericht is aan Shannon en dat hij/zij de familie van Shannon noch Stephanie kent. De anonieme persoon was zo verbaasd dat een onderling geschil zo werd opgeblazen dat hij/zij zich verplicht voelde om actie te ondernemen om deze zaak definitief af te ronden.. Er zat ook nog een brief bij gericht naar de familie van Shannon en ook eentje voor de familie van Stephanie, deze zijn naar hun respectievelijke eigenaars verzonden.

Men dacht dat hiermee de zaak afgerond was, maar Melanie McCarthy weigerde het geschenk en wil de zaak verderzetten. De vader van Stephanie begrijpt helemaal niet waarom Shannons moeder zo dom reageert, hij zegt dat als ze de donatie accepteert dat ze dan alles heeft wat ze wou en dat de zaak afgerond zou zijn. De zaak wordt verdergezet op 21 september in de rechtbank van DuPage.