1 min

Tags in dit artikel

,

Ellie Stanborough uit Liverpool liet verleden week haar iPod vallen. Toen ze hem terug in haar handen nam, maakte de mp3-speler een sissend geluid. Wanneer de vader merkte dat er rook uit het toestel kwam en voelde dat het warmer werd, gooide hij de iPod de deur uit. "Dertig seconden later ging de iPod met een knal 3 meter de lucht in", aldus Ken Stanborough.

Van fabrikant Apple krijgt ze enkel haar geld terug. Volgens The Times zou Apple juridische stappen ondernemen tegen een 11-jarig meisje en haar vader als ze iets zouden zeggen over het incident.

De vader nam contact op met Apple en de winkel waar hij het toestel kocht. Hierna kreeg hij een ‘wurgcontract’ toegestuurd in ruil voor een schadevergoeding. De vader weigerde de verontrustende brief te tekenen. Als hij, zijn vrouw en zijn dochter het contract zouden tekenen, zouden ze nooit met iemand over dit voorval mogen spreken. Indien ze dit wel doen, zouden ze worden gedagvaard. "Ik vind dat absoluut walgelijk. We hebben ook geen groot bedrag gevraagd, wij willen gewoon ons geld terug." aldus Stanborough.

Volgens The Times zijn er nog meer voorvallen waarbij iPods begonnen te roken, vuur vatten en zelfs brandwonden veroorzaakten bij hun eigenaars. Telkens worden zij in de doofpot gestopt.