1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Na Samsung is het bedrijf TDK ook begonnen met het produceren van NAND Flash geheugen als vervanger van de harde schijf. Momenteel heeft TDK alleen samples ervan.

De unit beschikt over een capaciteit van 32GB en is aansluitbaar via een standaard IDE connector. Het product is qua grootte ongeveer 80 procent van een standaard 2.5 inch notebook drive. Voor mobiele toepassingen die via een batterij worden aangedreven kan dit geheugen een goede uitkomt bieden, gezien het feit dat het veel minder stroom verbruikt dan een normale harde schijf.

De unit ondersteunt volgens TDK een overdrachtsnelheid van maximaal 33.3MBps. Dat mag dan wel niet supersnel zijn in vergelijking tot de snelheden die modernere technieken als SATA-2 halen, daarentegen is het stroomverbruik zeer laag waardoor de unit als opslagtechniek voor mobiele energiezuinige apparaten zeer geschikt is.

TDK is momenteel bezig de samples te verspreiden naar opslagmedia fabrikanten. Er is nog geen indicatie of het product ook commercieel verspreid zal gaan worden of hoeveel het zal gaan kosten.