2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf Mindjet stelt haar MindManager software tijdelijk gratis ter beschikking van bloggers. Met de software is het mogelijk om informatie te visualiseren, beheren en te delen. Het bedrijf hoopt met de stap het delen van kennis via weblogs te stimuleren.

Mindjet is overtuigd van de waarde van weblogs en de manier waarop bloggers informatie verspreiden. Deze handelswijze heeft volgens het bedrijf veel raakvlakken met de MindManager-software die gebruikers in staat stelt veel informatie overzichtelijk te visualiseren. Op die manier zijn verbanden inzichtelijk en houdt een gebruiker het overzicht over zijn gegevens.

MindManager ondersteunt bloggers bovendien bij het ordenen van hun gegevens. De software maakt het mogelijk informatie in een mindmap te verzamelen vanuit verschillende bronnen, zoals websites en RSS-feeds. Deze informatie kan vervolgens eenvoudig worden geëxporteerd naar een weblog.

"Er verschijnen steeds meer blogs van zowel individuen als bedrijven. Ze zorgen voor een nieuwe manier van informatievoorziening en kennisdelen en op dat gebied speelt Mindjet een grote rol. We willen bloggers ondersteunen bij hun creativiteit door MindManager gratis ter beschikking stellen. Met de software kunnen ze hun gegevens ordenen en wordt het bijhouden van een weblog veel eenvoudiger" aldus Robert Stoot, Country Manager Benelux van Mindjet.

De software is niet direct te downloaden, mensen die interesse hebben in een versie van de software kunnen een mailbericht sturen naar blog(at)mindjet.nl. In de mail moet het adres van de weblog vermeld worden. Er kan gekozen worden tussen een Mac en een Windows versie in de talen Engels, Duits of Frans. Ook dat moet uiteraard in de mail aangegeven worden. Mindjet stuurt daarna een downloadlink met de licentiecode voor de gewenste versie. Aanmelden voor de gratis software is mogelijk tot 31 oktober.