2min

Tags in dit artikel

,

Het Engelse bedrijf Remote XT heeft een nieuwe service gepresenteerd die door middel van een aantal features dieven wil ontmoedigen om een telefoon te stelen.

Mobiele telefoons zijn nog altijd een gewild object bij dieven. De meeste providers kunnen een mobiele telefoon die als gestolen wordt opgegeven blokkeren aan de hand van de IMEI code. Ook de politie heeft mogelijkheden om een gestolen mobieltje te bestoken met sms berichten, waarin staat dat het mobieltje in kwestie gestolen is.

Telefoons dienen vooral in de zakelijke wereld steeds vaker als zak agenda en opslagmedium voor vertrouwelijke bestanden en die gegevens blijven ter beschikking van de dief, ook al is de telefoonfunctie geblokkeerd door de provider. Als het aan Remote XT ligt dan komt er binnenkort helemaal een einde aan de diefstal van mobiele telefoons en dat komt door de nieuwe service die het bedrijf vandaag introduceerde.

De service, die net als het bedrijf Remote XT heet, is gericht op de zakelijke gebruiker, die zijn of haar telefoon ook gebruikt om gegevens op te zetten. Gebruikers betalen Remote XT elke maand 9,99 Engelse pond en kunnen vervolgens gebruikmaken van de service van het bedrijf. Dat houdt in dat de gebruiker zijn telefoon als gestolen op kan geven bij het bedrijf. Zodra dat gedaan is, stuurt Remote XT een signaal naar het mobieltje die vervolgens alle gegevens op de telefoon wist. Als klap op de vuurpijl gaat er ook een alarm af, dat zo hard en hoog is dat het pijn aan de oren doet.

"Door telefoons onbruikbaar te maken voor iedereen behalve de rechtmatige eigenaar worden de telefoons waardeloos en kunnen we de markt voor gestolen telefoons eens en voor altijd ten val brengen. Anti-diefstaltelefoons zijn een ramp voor de gigantische criminele industrie die te lang van diefstal van mobieltjes geprofiteerd heeft", aldus Mark Whiteman van Remote XT.
Ook het Mobile Industry Crime Action Forum, een organisatie die mobieltjesdiefstallen probeert tegen te gaan, is erg blij met het initiatief. "Alles wat extra beveiliging biedt ondersteunen wij", aldus Jack Wraith.

Remote XT werkt met de meeste mobiele telefoons en smartphones die een GPRS verbinding kunnen maken. BlackBerry gebruikers kunnen helaas geen gebruikmaken van de dienst. De dienst zorgt behalve de anti-diefstalfeatures ook voor een beveiligde back-up van de gegevens op de telefoon op een centrale server en antivirusmogelijkheden.
Meer over de dienst is te vinden op remotext.com