min

Tags in dit artikel

, ,

De mobiele telefoons moeten alsmaar dunner en dunner worden. Toshiba draagt hieraan zijn steentje bij door een LCD-scherm te ontwikkelen met een dikte van 0,99 milimeter bedoeld voor ultra dunne mobieltjes.

Vorige week toonde LG.Philips nog een TFT-LCD schermpje dat slechts 1,3mm dik meette, dit is 32% dunner dan de schermpjes die het bedrijf momenteel gebruikt in mobiele telefoons. Het is zelfs dunner dan OLED-schermpjes (gemiddeld tussen 1,5 en 1,8mm), de mythe dat OLED dunner is dan LCD was dus doorbroken toen.

LG.Philips mag vorige week dan het dunste LCD-scherm op hun naam hebben staan, maar nu zijn ze van de troon gestoten door Toshiba. Dit bedrijf heeft op de CEATEC beurs in Japan een prototype getoond van een LCD-scherm met een dikte van 0,99mm. Het 2-inch grootte schermpje weegt 3,5g en is in staat een QVGA-resolutie (240 x 320) weer te geven. Verwacht echter niet dat er nu ineens ultra dunne mobieltjes op de markt zullen verschijnen, want er zullen pas in april 2007 samples verstuurd worden van dit dunne LCD-scherm.