Hitachi heeft vandaag laten weten dat het gereed is om een nieuwe lijn van LCD-televisies uit te brengen die dunner zijn dan haar voorgangers.

De nieuwe serie televisies, de Wooo UT-serie genaamd, is slechts 3,5 centimeter dik. Dat is minder dan de helft van het model dat op dit moment het dunste is, zo liet Hitachi weten. De elektronicafabrikant liet weten dat de dunste schermen die op dit moment op de markt zijn een dikte hebben van 8,1 centimeter.


Hitachi zei dat zij het scherm dunner had kunnen maken door de tuner los te maken van de televisie zelf. Het bedrijf probeert om haar marktaandeel voor LCD-televisies met 15 procent te vergroten. De eerste tv die het nieuwe scherm zal bevatten zal de Wooo UT 32-inch televisie zijn, een televisie die in Japan in de schappen zal liggen rond kerst. De verwachte verkoopprijs van deze televisie zal ongeveer 2000 dollar zijn.

Twee andere modellen, een 37-inch en een 42-inch model zullen vanaf volgend jaar in de winkel liggen voor respectievelijk 2870 en 3750 dollar.