min

Tags in dit artikel

, ,

Eerder verscheen er al een speciale U2 iPod op de markt en nu is er weer een speciale editite van een iPod op de markt verschenen, waar U2 zanger Bono bij betrokken is.

De zanger onthulde de speciale rode versie van de iPod nano in de talkshow van Oprah Winfrey. De nieuwe iPod wordt uitgebracht onder het Red idee van Bono en Bobby Shriver van DATA. Samen hebben ze recentelijk een idee opgezet, waarbij grote bedrijven rode producten op de markt zetten. Van elk verkocht ‘red’ product, wordt vervolgens een percentage afgedragen aan the Global Fund, dat het geld gebruikt voor vrouwen en kinderen in Afrika die lijden aan HIV of AIDS.

Het nieuwste red product is dus de nano, die 199 dollar kost. Bij elke verkochte nano maakt Apple tien dollar over aan the Global fund. De red versie van de nano is overigens een 4GB model, dat met uitzondering van de kleur dezelfde prijs en specificaties heeft als de andere 4GB nano modellen.
Op het moment van schrijven is de Red editie van de nano nog niet te verkrijgen in de Nederlandse winkel van Apple, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren.


Bono en Oprah testen in een Apple Store de nieuwe iPod nano red