2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft gisteren laten weten dat het bedrijf het niet gaat halen om Office 2007 in oktober klaar te hebben. In plaats daarvan komt het pakket pas in begin 2007 op de markt.

Microsoft stelde de release van Office 2007 al eerder uit om de release van het pakket samen te laten vallen met de release van Windows Vista. Aangezien Vista begin 2007 op de markt zal komen, zou dat ook voor Office 2007 gaan gelden. De zakelijke klanten van Microsoft zouden beide producten al in oktober krijgen, maar ook zij zullen nog even moeten wachten op Office 2007.

Microsoft verwacht dat het de ontwikkeling van Office eind dit jaar kan afronden en dat Office ergens begin 2007 in de schappen zal liggen, waardoor het nog maar de vraag is of Microsoft Office tegelijkertijd met Vista kan uitbrengen.

De keuze om de release uit te stellen is het gevolg van problemen met recente testversies. Microsoft zegt veel feedback te hebben gehad over bétaversie 2 van Office 2007. De exacte releasedatum zal volgens de softwaregigant afhangen van de feedback over de kwaliteit en prestaties van de aangepaste versie.

Analisten denken dat het nieuwe uitstel een flinke klap zal zijn voor sommige zakelijke klanten van Microsoft. Veel bedrijven hebben namelijk een volume license contract afgesloten met Microsoft, waaronder de bedrijven ook recht hebben op nieuwe versies van het pakket. Over het algemeen duurt zo’n contract drie jaar, waardoor alle bedrijven die in 2003 een contract afsloten naar de nieuwe versie van Office 2007 kunnen fluiten.