Motorola heeft vandaag haar nieuwe Motofone F3 telefoon in India op de markt gebracht. De telefoon is zo simpel mogelijk gehouden door het bedrijf en heeft een e-paper scherm.

Helaas heeft Motorola weinig bekendgemaakt over de specificaties van de telefoon, behalve dat hij 9mm dik is en een GSM model is. Het bedrijf zal binnenkort ook een CDMA model op de markt brengen, genaamd de F3c.

Waar veel fabrikanten proberen om steeds meer functies in hun telefoons in te bouwen blinkt de F3 uit in eenvoud, het apparaat is puur bedoeld om mee te telefoneren. Zoals gezegd is het meest opmerkelijke aspect aan deze telefoon het scherm. Motorola noemt het zelf een ClearVision Display (CVD), maar het scherm is gebaseerd op e-paper van E Ink.

E-paper heeft een aantal voordelen ten opzichte van LCD schermpjes. Zo verbruikt het een stuk minder energie en het bestaat niet uit glas dat kan breken. Verder blijft het laatstgetoonde beeld op het schermpje staan als de accu leeg is of de stroom wegvalt. Het schermpje kan geen kleuren weergeven, maar heeft een hoge resolutie en een grote kijkhoek.

De komende weken gaat Motorola de telefoon ook in andere landen op de markt brengen, maar het is niet bekend of de telefoon ook naar Nederland komt, prijs van de telefoon is slechts 50 euro.