2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Motorola introduceerde in 2013 de Moto G, met een introductieprijs rond de 200 euro. Deze smartphone heeft de onderkant van de markt voor Android-toestellen totaal op zijn kop gezet, want plots was er in onze ogen nog maar één toestel dat je moest hebben, als je niet bereid was om diep in de buidel te tasten, want de Moto G is een goed toestel voor een zeer betaalbare prijs.

Dat is ontzettend knap, want vaak zijn toestellen in deze prijsklasse in een aantal opzichten acceptabel, maar in veel opzichten schieten ze vaak te kort. Dat zorgt ervoor dat veel goedkopere toestel alleen aan te raden zijn aan mensen met specifieke eisen, waarbij de zwakke punten een minder grote invloed hebben.

Met de Moto E is Motorola van plan om hetzelfde trucje nog eens dunnetjes over te doen, maar dan op een nog lager prijspunt. De Moto E heeft namelijk een adviesprijs die nog eens 80 euro lager ligt dan die van de Moto G. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, want het is uiteraard nog maar de vraag of Motorola het huzarenstukje weet te herhalen. Het bedrijf heeft ongetwijfeld concessies moeten doen en dan is het afwachten hoe dat uitpakt.


Op papier is de Moto E alvast indrukwekkend. Er zijn geen concurrerende toestellen met een vergelijkbare prijs die kunnen tippen aan de combinatie van hardware. Zo heeft de Moto E de beschikking over een Snapdragon 200-chipset, 1GB werkgeheugen, een qHD-scherm met Gorilla Glass en een microSD-poort. Toch zijn er ook wel direct wat zaken die je zou kunnen missen, zoals een camera op de voorkant, een flitser op de achterkant of ondersteuning voor 4G.

Qua concurrentie betreedt de Motorola Moto E een drukbezet veld. In onderstaande tabel vind je een greep uit het aanbod, maar in Techzine’s prijsvergelijker vind je er nog veel meer. Het mag duidelijk zijn dat er goedkopere alternatieven zijn, maar de kans is groot dat de Moto E die toestellen simpelweg irrelevant zal maken. Dat zal echter uit dit artikel moeten blijken.

Model Prijs
Acer Liquid Z4 (review) 100 euro
Huawei Ascend Y530 (review) 130 euro
Motorola Moto E 130 euro
Alcatel One Touch Pop C7 (review) 145 euro
Nokia Lumia 630 140 euro
Samsung Galaxy S III mini (review) 160 euro
HTC Desire 310 165 euro
Motorola Moto G (review) 170 euro

De Moto E heeft een adviesprijs van 119,95 euro gekregen, maar op het moment van schrijven komen webwinkels nog niet aan die prijs. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.