Het is 83 dagen geleden dat Motorola Mobility de Moto X heeft gelanceerd in de Verenigde Staten. Vandaag, tijdens een persconferentie in Sao Paolo in Brazilië, heeft Motorola Mobility de Moto G gepresenteerd. Dit is een goedkopere smartphone met een 4,5 inch scherm.

De Moto G is op basis van de hardware een echte midrange smartphone, het 4,5 inch-scherm beschikt over een HD-resolutie van 720p in plaats van Full HD, zoals bij de meeste high-end smartphones. Wel wordt het toestel beschermd door Corning Gorilla Glass. Motorola heeft verder gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 400 quad-core processor, die is geklokt op 1,2 GHz.

Qua ontwerp probeert Motorola wel weer onderscheidend te zijn, ditmaal kan je helaas niet bij het bestellen je kleuren en patronen kiezen. Wel kan de achterkant van de smartphone worden verwijderd en worden vervangen door allerlei andere covers die in vele kleuren beschikbaar zijn. Ook biedt Motorola flipcovers die we sinds dit jaar veel zien. In totaal is de Moto G er in uiterlijk opzicht in 19 varianten.

Verder zijn de bezels rondom het scherm zijn zo klein mogelijk gemaakt, waardoor het toestel goed te bedienen is met één hand, aldus Motorola. Ook heeft het Amerikaanse bedrijf opnieuw gekozen voor een bolle achterkant. Ook heeft Motorola gekozen voor een dual-sim oplossing.

Het toestel wordt geleverd met Android 4.3 Jelly Bean, maar voor januari zal de upgrade naar KitKat (review) nog worden uitgerold. Hiermee laten Google en Motorola ook zien dat Motorola niet wordt voorgetrokken door Google.

Motorola heeft ook enkele softwareverbeteringen doorgevoerd, waaronder de camera-applicatie en het importeren van de telefooninstellingen van je oude toestel. Dit zijn echter zaken die beter in een review tot hunn recht komen. We hopen het toestel dan ook op korte termijn aan een recensie te kunnen onderwerpen.

De beschikbaarheid van het toestel is niet helemaal duidelijk, wat wel duidelijk is, is dat het toestel in meer dan 30 landen beschikbaar komt, waaronder Nederland en België. Wanneer wij exact aan de beurt zijn is onduidelijk, maar mogelijk dit jaar nog. We hopen dit later vandaag of anders morgen te kunnen bevestigen. In de Verenigde Staten gaat de 8GB-versie simlockvrij en zonder abonnement over de toonbank voor 179 dollar en de 16GB voor 199 dollar. We vermoeden dat de prijzen in Europa rond de 179 euro en 199 euro zal liggen.