1 min

Tags in dit artikel

,

Het lijkt de Bouwwereld in Nederland wel, de videokaartenindustrie in Amerika. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek ingesteld naar vermeende illegale prijsafspraken in deze industrie. Niet alleen de fabrikante zullen worden onderzocht, ook afnemers en leveranciers zullen eraan moeten geloven.

Zowel NVIDIA als AMD zijn op het matje geroepen door Justitie. Deze hebben in ieder geval al een dagvaarding gekregen. Intel liet weten dat zij niet betrokken is bij het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Intel is niet gedagvaard, wat betekent dat het het ministerie van Justitie alleen gaat om fabrikanten van grafische kaarten en niet fabrikanten die geïntegreerde chipsets maken, zoals Intel. De twee eerder genoemde fabrikanten zullen hun papierwerk moeten afstaan zodat het onderzocht kan worden.

Het wordt dus nog even spannend, want laatst heeft het ministerie van Justitie al een overwinning geboekt in de rechtzaak tegen verschillende geheugenfabrikanten. Destijds werden er boetes uitgedeeld met een totaal van 731 miljoen dollar.